JOTA-JOTI bij Scouting van Maasdijk Oranjewoud

ORANJEWOUD: Zaterdag was het een drukte op het terrein van Scouting van Maasdijk. Dit weekend werd de JOTA-JOTI georganiseerd.

De JOTA-JOTI is bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. Scouts kunnen met verschillende communicatie technieken bezig zijn tijdens dit weekend.

Zo gingen ze op de radio de vossenjacht (met ontvanger en richtantenne op zoek naar kleine en verborgen zendertjes), samen met zendamateurs contact zoeken met andere scoutinggroepen in binnen- en buitenland, Arduino’s (hele kleine computertjes) programmeren, ouderwets seinen met vlaggen en lampen, geocachen (schatzoeken met een GPS ontvanger) en abseilen vanaf onze ruim 20m hoge tijdelijke antennetoren. Dit alles op en rond ons terrein en van tien tot half zes.

Scouting van Maasdijk telt momenteel ruim 140 leden. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld. Het doel van Scouting is zorgen voor een gevarieerd spelaanbod voor de leden. De kinderen kunnen zich op diverse vlakken ontwikkelen en ‘leren door te doen’. Lijkt Scouting je leuk of ben je al wat ouder en wil je graag leiding worden, neem dan gerust contact met ons op, of kom een keer langs. Kijk voor meer informatie op: www.scouting-van-maasdijk.nl 

©Foto Flitsnieuws.nl

Banner KKFH 2