Handen uit de mouwen op Natuurwerkdag Tjongervallei Jubbega

JUBBEGA : Op de Natuurwerkdag steken jong en oud door heel Fryslân de handen uit de mouwen om het landschap een opknapbeurt te geven.

In samenwerking met verschillende andere organisaties organiseert Landschapsbeheer Friesland de Natuurwerkdag in Fryslân alweer voor de vijftiende keer.

De Friese Natuurwerkdag telt dit jaar 22 locaties, waaronder de locatie aan de Tjongervallei in Jubbega, waar jong en oud aan het werk konden tijdens de grootste, groene vrijwilligersactie van Nederland. Door heel Nederland telt de Natuurwerkdag ruim 500 locaties.

Tjongervallei Jubbega

Vrijwilligers konden ook aan de slag op een fraai heideterrein aan de Tjongervallei in Jubbega. Het is een prachtig geaccidenteerd heideterrein met veel opslag van bomen. Deze moesten weggehaald worden om te voorkomen dat de heide verdwijnt. De werkzaamheden bestonden vooral uit het omzagen en verslepen van de boompjes en de struiken. Voor kinderen zijn deze Natuurwerkdagen een leuke uitkomst om in contact te komen met de natuur.

© Foto Flitsnieuws.nl

Banner Flitsnieuws