UNIS Flyers opent competitie met revanchezege

HEERENVEEN Na een succesvolle bekercompetitie, met plaatsing voor de halve finale, is UNIS Flyers de reguliere competitie ook uitstekend gestart. Het sterke Eaters Geleen werd in Thialf met een kansloze 5-1 (2-0, 2-1, 1-0) nederlaag naar Limburg gestuurd.

Met de prima zege nam UNIS Flyers revanche voor de verloren strijd om de Ron Berteling-schaal. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen delfde het team van coach Mike Nason met 4-3 het onderspit.

Die onnodige verliespartij kon eindelijk naar de vergetelheid gestuurd worden. Dat UNIS Flyers in Geleen verloor, was vooral te verklaren vanwege de voorbereidingstijd die beide teams op de ijshockey-supercup hadden.

De mannen van Mike Nason stonden slechts twee weken ijstijd voor de seizoensouverture, De Limburgers hadden het dubbele daarvan en dat gaf de doorslag in de strijd om de eerste hoofdprijs van het ijshockeyjaar.

Dat verschil in trainingstijd op het ijs was in de afgelopen vijf weken ruimschoots weggewerkt. UNIS Flyers begon de ontmoeting met Geleen, winnaar van bekerpoule A, ijzersterk.

In de eerste periode werd Geleen feitelijk weggespeeld. Al binnen drie minuten werd het overwicht in een powerplay omgezet in een treffer. Pipo Linmell schoot de puck vanaf de blauwe lijn hard achter de kansloze Rowan Delil.

De verdediger van de thuisclub beleefde zijn productiefste avond in het shirt van de Heerenveense ploeg. Limnell was met prachtige treffers ook verantwoordelijk voor de vierde en vijfde goal van UNIS Flyers.

Die scoorde hij in de tweede en derde periode. Vooral na zijn laatste kanonskogel was er van een wedstrijd geen sprake meer. ,,Na die 5-1 was het bagger wat we speelden’’, bekende Ronald Wurm.

De topscorer van vorig seizoen heeft de vorm weer te pakken. Hij gaf assists bij de eerste twee Limnell-goals en was zelf verantwoordelijk voor de 2-0 en 3-0. ,,De vorm is er weer, een lekker gevoel’’, bekende de aanvaller.

Dat Flyers een tegengoal kreeg te verwerken was vooral balen voor doelman Sjoerd Idzenga. Hij speelde weer een prima pot, maar overmoedigheid van zijn teamgenoten stelde Tom Marx in de gelegenheid 4-1 te maken.

,,Op dat moment laat het team Sjoerd in de steek. Dat zijn fouten die niet gemaakt hoeven en mogen worden. Vooral de eerste periode was goed, maar wat telde was toch ook wel de revanche voor het verlies van de Ron Bertelingschaal’’, vond assistent-coach Dennis Schreur.

Zijn ‘baas’ Mike Nason vond ook het afgegeven signaal belangrijk. ,,Geleen komen we dit seizoen ook nog wel in andere belangrijke wedstrijden tegen’’, nam hij al een voorschot op de te verwachten bekerfinale. ,,Dan hebben we nu even laten zien dat we het betere team zijn. Een lekker gevoel.’’

UNIS Flyers behield de ongeslagen status in beker- en nu dus reguliere competitie. Zaterdag kan die reeks voortgezet worden tegen Luik. De Belgische opponent is dan te gast in Thialf.

Foto Dennis Stoelwinder

Banner Flitsnieuws