Wethouder Zoetendal neemt cheque van Scouting in ontvangst

HEERENVEEN: Wethouder Jelle Zoetendal nam zaterdagmorgen een cheque in ontvangst van de Scouting van Maasdijk. Met het aanbieden van deze cheque willen de scouts benadrukken de uren die in dit vrijwilligerswerk worden gestoken.

Meer dan 19968 uren staken vrijwilligers van de scoutinggroepen in Heerenveen dit jaar in de club. Met trots vinden ze dat ze daar ook voor mogen beloond worden. Als we de uren omrekenen in geld, € 15,00 uur per uur,  dan komt dat neer op een bedrag van € 299.520,00.

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Kijk voor meer informatie op http://www.scouting-van-maasdijk.nl/

Volgend jaar 11 februari staat scouting van Maasdijk voor een grote en leuke uitdaging. Er wordt namelijk een wandeltocht georganiseerd. Men verwacht ruim 2000 wandelaars die naar Heerenveen komen om in de omgeving van Oranjewoud de tocht gaan te gaan lopen. 

Voor de 20ste keer wordt in de scouting regio Fryslân de Baden-Powelltocht georganiseerd. De wandeltocht wordt altijd gelopen rond de verjaardag van Lord Robert Baden-Powell, de oprichter van scouting. Dit jaar zal deze wandel- en ontdekkingstocht plaatsvinden op 11 februari 2017 in Heerenveen, in de bossen van Oranjewoud. Elk jaar organiseert één van de scoutinggroepen de Baden-Powelltocht in de regio Fryslân.

In 2017 valt de de eer toe aan Scouting van Maasdijk om de 20ste editie van dit fantastische evenement te organiseren. Uniek dit jaar is dat de tocht ook wordt opengesteld voor niet-scouts, zodat onder andere ook ouders samen met hun kinderen dit evenement kunnen meebeleven!

©Foto Flitsnieuws.nl

banner-magic-vuurwerk