Zaterdag 150 dode vogels gevonden in Fryslân (Vogelgriep)

Foto Flitsnieuws.nl

Vogelgriep in Fryslân (update 10-12, 16:30 uur)

Vandaag zijn er meerdere teams aan het zoeken geweest naar dode vogels in de omgeving Ferwerd, omgeving Boksum/Hijlaard, omgeving Workum/IJlst, Terschelling en buitendijks. In totaal zijn er rond de 150 vogels gevonden. Dat zijn er minder dan in de voorgaande dagen en het gaat veelal om solitaire gevallen.

De meeste vogels, circa 50, zijn aangetroffen in het buitendijkse gebied. Met de 600 die we gister hebben gemeld, staat de teller momenteel op 750. Rond 18:00 uur verwachten we een eindbeeld van deze dag te kunnen geven en inzicht in de aanpak van morgen.

Meer informatie
Wetterskip Fryslân heeft bij deze vogelgriepuitbraak de taak om de vogels te ruimen en de waterkwaliteit te bewaken. Veiligheidsregio Fryslân regisseert de communicatie over het regiobeeld van de vogelgriep. U kunt vanaf heden de berichtgeving over de vogelgriep volgen via de website van Veiligheidsregio Fryslân (www.veiligheidsregiofryslan.nl) en de website van gemeenten waar dode vogels zijn aangetroffen.

Wat te doen als u dode vogels vindt: klik hier voor meer informatie