Bekersfeer en waterpolo pur sang in Sportstad

Foto: K.R.H. Visser (Finale VZC – OZ&PC)

HEERENVEEN: Het zwembad in Sportstad was afgelopen zaterdag goed gevuld toen zes finalisten hun opwachting maakten voor de ManMeer!-Cup. Traditiegetrouw op de paaszaterdag drie bekerfinales voor ploegen uit de eerste en tweede klasse.

De eerste wedstrijd om de reservebeker heren was mooi om naar te kijken. De winnend finalist van vorig jaar, ZPB H&L Productions uit Barendrecht, moest het opnemen tegen de Zijl Zwemsport uit Leiden. Beide ploegen gingen in de wedstrijd gelijk op en zo stond de 7-7 in het begin van de vierde periode op het scorebord. ZPB wist als enige ploeg nog te scoren en zorgde ervoor dat de beker ook dit jaar weer mee terug ging naar Barendrecht.

De dameswedstrijd leek een eentonige strijd te worden tussen de dames van het Y uit Amsterdam en de tweede selectie van de Polar Bears. Het publiek moest toezien hoe de ploeg van onder meer oud inwoonster van Heerenveen Geke de Jong, met ruime cijfers (2-18) ten onder ging.

Iedereen had toch wel een beetje uitgekeken naar de grote herenfinale aan het einde van de dag. VZC Veenendaal en OZ&PC uit Oldenzaal lagen tegen over elkaar in een stamp- en sfeervol Sportstad. Onder toeziend oog van enkele Parazwemmers kregen de bezoekers twee mooie periodes te zien van beide ploegen. De strijd was soms vel maar de lat lag voor beide ploegen dan ook hoog. Pas in de derde periode liep de ploeg van de vertrekkende coach Ritske van Wijk uit op de Oldenzaalsters. Deze ploeg verzuimde de aansluiting te vinden en kon niet anders toezien dat de uitslag met name in de laatste periode nog enigszins beperkt bleef tot 18-9.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Een mooie gezellige cupsfeer en een hoop complimenten achteraf. Ook de vrijwilligers van het Parazwemmen konden terugkijken op een geslaagde inzamelingsactie door allerlei lekkernijen te verkopen. Lambertus SIkkes en Thonia van der Wal konden een kijkje nemen in de keuken van een dergelijk evenement als de ManMeer!-Cup. Voor hun wacht de uitdaging in november als de Noord Nederlandse Kampioenschappen Parazwemmen worden gehouden. Over enkele weken zal ook het bedrag bekend worden gesteld wat de organisatie aan het Parazwemmen gaat doneren.

Uitslagen

Heren 2 : ZPB H&L Production 2 – De Zijl Zwemsport 2 8-7   (3-2, 3-3, 1-2, 1-0)

Dames : Het Y 1 – Polar Bears 2  2-18   (1-5, 0-5, 1-2, 1-0)

Heren 1 : VZC Veenendaal – OZ&PC 1   18-9 (2-2, 5-3, 5-1, 6-3)