Voorlees- en knutselmiddag voor kinderen in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN: Op maandagmiddag 1 mei houdt de bibliotheek van Heerenveen een leuke voorlees- en knutselmiddag voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Eerst wordt er voorgelezen uit het boek Boer Boris en de eieren van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Daarna is het tijd om een vrolijke haas te knutselen, die gevuld wordt met wat lekkers. Deze meivakantiemiddag duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen en daarom is aanmelden gewenst.

De bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 organiseert in de schoolvakanties altijd een  activiteit voor kinderen waarbij lezen of voorlezen een rol speelt. De boeken uit de Boer Boris-serie vallen erg in de smaak bij kinderen en winnen geregeld prijzen.

Voorlezen bevordert de taal- en leesvaardigheid van kinderen. Onderzoek toont aan dat kinderen van ouders die zelf veel lezen en die hun kinderen voorlezen het beter doen op school. Voorgelezen worden daagt uit tot zelf lezen en voorlezen is behalve leerzaam ook gezellig.

Aanmelden voor deze middag kan bij de servicebalie in de bibliotheek, via de website www.bibliothekenmarenfean.nl/heerenveen en telefonisch: 0513-626675. Deelname kost €2,00 voor leden en €4,00 voor niet-leden van de bibliotheek.