Zondagschoten nekken Nieuweschoot in laatste kwartier

NIEUWESCHOOT: Op Sportpark de Wissel speelde v.v. Nieuweschoot een puike eerste helft. De rood-witten hadden ook in de tweede helft de zaakjes goed voor elkaar. Echter, twee zondagsschoten in het laatste kwartier hielpen de thuisploeg nog aan het wenselijke punt. Want v.v. Nieuweschoot stond na 75 minuten met 0 – 2 soeverein op voorsprong en dreef v.v. Mildam geregeld tot wanhoop.

Een gretig v.v. Nieuweschoot knalde uit de startblokken. Door scherp te dekken en compact te spelen was het de thuisploeg overal de baas. Het vlotte combinatiespel was ongrijpbaar voor v.v. Mildam, waardoor er geregeld aan de noodrem getrokken werd, met aanvoerder en oud-Nieuweschoter Chris Wagenaar voorop. Zijn collega aan Nieuweschootzijde gaf wel het goede voorbeeld. Nick ten Hoeve bond continue twee tot drie verdedigers aan zich en was sterk als aanspeelpunt. In de 13e minuut was de spits bovendien slim. Jelmer Anema zond Wessel de Wagt op rechts de diepte in. De rechtsback zette strak voor, waarna Nick ten Hoeve de bal listig liet lopen. Robin Berendsen was in zijn rug opgedoken en werkte de bal beheerst tegen het net, 0 – 1.

In het restant van de eerste helft liet v.v. Nieuweschoot het (spreekwoordelijke) kaas niet van het brood eten. Exemplarisch daarvoor was de sublieme redding van Jamie Horsthuis op de spits Harmen Wagenaar bij de thuisploeg. De valgrage aanvaller dacht één op één met de doelman te scoren. Hij verkeek zich hier lelijk op en Jamie Horsthuis zegevierde door de bal klemvast te pakken.

Net voor rust liepen de gasten toch averij op. Centrale verdediger Marco Idzenga kwam verkeerd uit in een duel en voelde zijn knie opspelen. Met de tanden op elkaar speelde de ervaren verdediger nog even door, maar moest zich in de 37e minuut toch laten vervangen. Op fantastische wijze nam Mario Engelbertink zijn plek over en na 5 maanden zonder voetbal straalde hij direct onoverwinnelijkheid uit.

Na rust kwam v.v. Mildam, zonder aanvoerder Wagenaar, maar met aanvallende intenties de kleedkamer uit. V.v. Nieuweschoot gaf geen krimp en een ieder in een rood-wit shirt buffelde zich een slag in de rondte. Daar waar Avinash Karia menig tegenstander gek draaide, behielden Jelmer Anema en Patrick Ventura de controle. Achterin stonden Patrick Lacroix en Toine Kattouw hun mannetje en ondersteunden Joran Voortman en Wessel de Wagt geregeld de aanvallers. In de 58e minuut leek een prachtige aanval op links te stranden. Avinash Karia speelde de afvallende bal echter snel breed. Nick ten Hoeve blokte eerst één verdediger handig uit en snelde vervolgens richting de zestienmeter. Van 20 meter haalde de aanvoerder verwoestend uit, 0 – 2.

In de laatste 20 minuten zette de thuisploeg nog even aan. Veel afzwaaiers zag Jamie Horsthuis achter zich in het vangnet belandden of nog verder in het bos/ op het kunstgras achter zijn goal. En daar kwam de derde Wagenaar Senior van pas. Als oudste ballenjongen ooit, droeg de oud-Nieuweschoter bij aan een tiental vlotte spelhervattingen, een vermakelijk schouwspel.

Iets minder vermakelijk voor de Nieuweschootliefhebbers waren twee zondagsschoten, eentje in de 74ste minuut en eentje in de 89ste minuut. Eerst waaide een bal vanaf de rechterkant pardoes in het Nieuweschootdoel. Eén minuut voor tijd viel een afvallende bal voor de voeten van de topscorer van Mildam. Met de ogen dicht trapte de nummer 11 de bal richting Jamie Horsthuis, die tot zijn verbazing de bal over en achter zich in het net hoorde vallen, 2 – 2.

voor een uitgebreid fotoverslag van deze wedstrijd zie https://www.stefsportfotografie.nl/v-v-nieuweschoot