Lopers voor Rollers in Katlijk

Woensdag 17 mei 2017 de vijftiende! editie Lopers voor Rollers in Katlijk, georganiseerd door de werkgroep Lopers voor Rollers. Alle deelnemers werden feestelijk onthaald door de vrijwilligers en het draaiorgel ‘Grote Dorus’ voor de Thomastsjerke in Katlijk.

Eerst met zijn allen nog even genoten van de muziek, toen naar binnen waar we koffie met oranjekoek kregen (gemaakt door onze eigen ‘Bakker’ uit Katlijk). Speciaal voor deze vijftiende editie was wethouder Coby van der Laan aanwezig om iedereen een warm welkom te heten.

Vervolgens een groepsfoto en iedereen in de startblokken om een bezoek te brengen aan de boerderij van Wiebe en Anja Jongsma. Hier werden we hartelijk onthaald door de familie (maatschap) Jongsma, Wiebe, Anja, Ynze, Aafje en hun twee kinderen. Ze hebben een rondleiding gegeven en een film over hun bedrijf getoond. Nog een heerlijk stukje kaas achter de kiezen en weer terug naar de Thomastsjerke.

Ondertussen had  de catering in de Thomastsjerke de heerlijke lunch voorbereid.  Volop verse aardbeien, vers fruit, heerlijke belegde broodjes en uiteraard de door Kwartier Noord uit Katlijk aangeboden eigen gemaakte kroketten!

Speciaal voor dit jubileumjaar was er muziek uitgenodigd Myriam Lindemann en Lammert Mink. Zij hebben er een feestelijke middag van gemaakt.  Zij hebben deze middag gratis voor ons verzorgd! Iedereen kreeg een map waar de teksten met de (Friese) liedjes in stonden, zodat we uit volle borst mee konden zingen. Her en der viel er zo nu en dan een oogje even dicht, maar als er weer ingehaakt kon worden deed iedereen weer mee.

Hoe feestelijk wil je het hebben, advocaat met slagroom, nootjes, maar om 16.00 uur was het toch echt tijd om met de taxichauffeurs in de auto’s te stappen en naar huis te gaan.

Organisatoren, vrijwilligers, sponsoren en deelnemers bedankt voor deze unieke dag!!

Advertentie:
Waarom klanten kiezen voor Sinizon “Wij zijn echt super tevreden! Via kennissen werd Sinizon ons aangeraden, en de verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Prima service, een goed advies en een hele vriendelijke benadering.