Brullende klassieke- en sportmotoren in Heerenveen

HEERENVEEN:  Het Businesspark Heerenveen West was zondag 16 juli het toneel van een race voor klassieke- en sportmotoren. Daarmee kreeg de eerste editie van vorig jaar een vervolg.

Onder het genot van het zonnetje genoot het publiek van de motoren. Niet alleen van het geluid van de brullende klassieke- en sportmotoren, maar ook het kunnen bekijken er van voor en na de races.”

In totaal kwamen er rond de honderd motoren aan de start. Zij waren vertegenwoordigd in de klassen: 50 cc, 125 cc, 125 cc oud, 250 cc, 350 cc, 500 cc, Rigid Webb, zijspan, racing sportklasse en de Kreidler Cuppers. Ook de 50 cc oud klasse, klassieke bromfietsen komen aan de start.

De deelnemers die aan de start kwamen, komen uit alle lagen van de bevolking. Zij hebben vooral als doel om de klassieke motoren te laten rijden en te bewaren. Ook het verenigingsleven van het RMM trekt steevast deelnemers uit alle hoeken van het land naar de races. Zij slaan hun kampement een dag van tevoren al op, om met zijn allen te genieten en te praten over hun gemeenschappelijke deler. Zie ook www.rijdendmotorsportmuseum.nl.

Foto Frank Vink