15 augustus jaarlijkse Indiëherdenking in Heerenveen

HEERENVEEN: Op dinsdagavond 15 augustus aanstaande vindt de jaarlijkse Indiëherdenking plaats bij het monument bij het plantsoen aan de Van Kleffenslaan (Gashoudersplein, Heerenveen).

Op deze datum herdenken we het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog door de capitulatie van Japan en de bevrijding van Nederlands-Indië. Ook wordt stilgestaan bij de Heerenveense slachtoffers die als militair hun leven lieten in Nederlands-Indië.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen. Vanaf 18.45 uur ben u van harte welkom. De ceremonie start om 19.00 uur met een toespraak door locoburgemeester Coby van der Laan. Daarna volgt de toespraak namens het Veteranenplatform en het spelen van het Nederlands signaal Taptoe. Vervolgens wordt een minuut stilte gehouden. Na het Wilhelmus volgt de bloemlegging.