Verslag SKS wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren

STAVOREN: Het skûtsje van Grou heeft zaterdagmiddag de SKS-wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren gewonnen. Het Grouster skûtsje had een prima start en meldde zich als eerste bij de bovenboei. Gevolgd door Heerenveen, dat het hele kampioenschap al vrij constant voorin meezeilt.

De harde wind en woeste baren zorgden voor een spectaculaire wedstrijd op het IJsselmeer. Het water bij Stavoren staat bekend op de hoge golven. Heerenveen werd tweede. Het jonge team van Heerenveen oogstte deze wedstrijd niets dan lof. Schipper Sytze Brouwer mag, dankzij de tweede plaats achter Grou, zijn eerste punten voor het Vleugelklassement bijschrijven.

De wedstrijd op het IJsselmeer kon rekenen op duizenden toeschouwers. Zondag hebben de schippers en bemanning een rustdag. Maandag mogen ze weer aan de bak op het water bij Woudsend.

Foto’s: Dennis Stoelwinder