Zeer grote brand in centrum van Wolvega

WOLVEGA:Dinsdagavond even voor tien uur kwam er een brandmelding binnen van een woningbrand aan de Heerenveenseweg/Van Harenstraat. Brandweer Wolvega werd gealarmeerd en er werd al zeer snel een middelbrand melding gegeven.

Bij aankomst van de bluswagen sloegen de vlammen al uit het pand. De brand was in het voormalige gemeentehuis van Wolvega. Een gedeelte van het pand wordt gebruikt door een pizzeria. Omstanders hielpen de brandweer om het terras rondom het brandende pand weg te halen zodat de brandweer er beter bij kon.

Korte tijd later sloegen de vlammen uit het dak en kwam een gedeelte naar beneden. Er ging een NL. Alert uit i.v.m de rook die over een gedeelte van Wolvega trok.

Brandweer Wolvega kreeg assistentie van de korpsen: Westerveld/Vledder, Scherpenzeel, Hoogwerker Steenwijk, Drachten, meetploeg van Joure en Hoogwerker Heerenveen.Over de oorzaak is op dit moment nog niets bekend.

©Foto Flitsnieuws.nl